שלושה מתכונים לעל האש ביום העצמאות

כרובית על האש( טעים רצח!!!)

מרכיבים
  • 1 כרובית
  • 2 כוכבי אניס
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 כפית חומץ
  • 1/4 כפית סוכר
  • שמן זית
אופן ההכנה
  1. מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים את כוכבי האניס, הבצל, החומץ והסוכר. יוצקים מים עד כדי כיסוי, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה. מצננים בסיר הסגור.
  2. מסננים היטב. מכינים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום (ללא נייר אפייה) ומורחים אותו בשמן זית. מניחים במרכז הרדיד את הכרובית, הבצל והאניס וסוגרים היטב. אם מכינים מראש – מאחסנים במקרר, עד יומיים.
  3. מחוררים קצת את נייר האלומיניום בסכין חדה. מניחים ישירות על גריל פחמים (או בתנור שחומם ל-250 מעלות) וצולים כרבע שעה, עד שהכרובית צרובה.

קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ

מרכיבים

1 קילו פילה לוקוס מנוקה מעור ועצמות וקצוץ גס

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

4 כפות צנוברים קלויים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית תימין קצוץ

1 כפית כמון

אופן ההכנה
1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מעבירים לקערה.
2 מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
3 משמנים גריל או מחבת פסים במעט שמן זית ומחממים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פלאפל וצולים אותן כ-2 דקות מכל צד (שימו לב לא לייבש אותן).
4 מגישים עם סלט ירקות וטחינה או עם איולי מתובל במיץ לימון.

סלט קינואה שהולך עם הכל

1 כוס קינואה

2 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1 כף שמן זית

1 בצל סגול בינוני

נענע קצוצה

פטרוזיליה קצוצה

1/2כוס חמוציות מיובשות

2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

לערבב את כל המרכיבים יחד ולהגיש עם הבשר:)

תהנו וחג שמח!!!!

×
דילוג לתוכן